Sådan bruger du din cannabisolie i praksis

Sådan bruger du din cannabisolie i praksis

Måske overvejer du at begynde at selvmedicinere med cannabisolie, men har ikke helt styr på, hvor du starter, eller hvordan du doserer olien. Dosering kan variere fra person til person, men der er alligevel nogle generelle råd, du kan følge, når du vil behandle med cannabisolie.   Læs med og få tips og tricks til, hvordan du påbegynder dit forløb med cannabisolie, så du også kan teste den effekt og lindring, olien kan give.

Start med cannabisolie og følg rådgivende skema

Når du begynder på et cannabisforløb, bør du starte med små doser. Det er nemlig vigtigt for at finde den rette dosering. Der er ikke nogle læger, der rådgiver i forhold til doseringen af cannabisolie på nuværende tidspunkt, og derfor er det op til en selv at eksperimentere og prøve sig frem - med andres erfaringer og tips selvfølgelig.

Der findes overordnet to forskellige cannabisolier, og skal du behandle medicinsk, er det vigtigt, at du får fat på den rette. Cannabisolier inddeles i CBD-olier og THC-olier. CBD-olien er den, der virker bedst til medicinsk behandling. THC-olien har euforiserende effekter og er desuden ulovlig i Danmark.

Flere anbefaler, at du følger et bestemt “toleranceskema”, når du opstarter dit cannabisforløb. Det mest almindelige skema anbefaler, at du første dag inddeler dagen i fire dele: morgen, middag, eftermiddag og aften. Om morgenen tager du ikke nogen dosis og det samme om middagen. Hen på eftermiddagen anbefales det, at du tager 1 dosis og til aften 2 doser, da du her har mulighed for at lade kroppen bearbejde olien i løbet af natten.

Når du behandler med cannabisolie, er det vigtigt, at du stille og roligt vænner dig til den. Og den eneste måde du kan gøre det på er ved at teste olien på egen krop. Start med en minimal dosis og prøv derefter en smule mere. Med denne fremgangsmåde opbygger du altså en tolerance, og efter kort tid kan du tage doser, der har effekt på smerter og sygdomme. Husk, at der kan gå op til fire timer, før olien virker, hvis den optages via slimhinderne.

3 metoder at indtage cannabisolie på

Du kan indtage cannabisolie på flere måder. Nogle metoder er mere fordelagtige end andre, men vi giver dig en forklaring på samtlige, så du selv kan vælge og tilpasse til dit behov.

Metode 1

Den første måde, du kan indtage cannabisolie på, er ved at lægge nogle dråber under tungen. Hele munden består af slimhinder, der er gode til at optage næring, fordi de er tæt forbundet til blodet. Når du lægger en dråbe cannabisolie under tungen, vil slimhinderne optage den. Det betyder, at olien på kort tid forbindes til blodet, så effekten kan mærkes hurtigt. Denne metode er derfor den hurtigste og mest effektive måde at gøre det på.

Både før og efter, du har indtaget olien, er det vigtigt, at du ikke spiser eller drikker, hvis du vil have det mest effektive resultat. Olien kan have en bitter smag, som du måske ikke bryder dig om. Hvis dette er tilfældet, kan du prøve at placere en smule honning eller Nutella øverst på tungen samtidig, så smagen camoufleres lidt. Lad olien ligge i omkring fem minutter.

Metode 2

En anden metode at indtage cannabisolie i form af kapsler. Kapsler er lette at dosere. Når kapslen sluges, vil den blive opløst, og du vil optage olien via mavesækken til blodet. Selvom du her slipper for smagen af olie, er det en lidt mere langsommelig proces at få olien optaget i blodet.

Metode 3

Hvis du gerne vil have en relativ hurtig effekt, men ikke ønsker at smage på olien, kan du sluge nogle dråber med olie og drikke et glas med noget flydende, som f.eks. frugtjuice, efterfølgende for at overdøve smagen af olie. Denne metode går formentlig en smule hurtigere end metode 2, selvom olien fortyndes, og optagelsen derfor kan blive langsommere.

Eksperimentér i små doser

På nuværende tidspunkt kan du ikke gå til lægen og få at vide, hvor mange dråber cannabisolie, du skal tage, fordi der stadig er en del skepsis forbundet med medicinsk cannabis. Det er svært at vide, hvad doseringen skal være. Og det kan også være forskelligt fra person til person i forhold til vægt, alder, højde og andre fysiologiske forhold.

Der er altså ingen fast dosering, fordi undersøgelser af olien stadig befinder sig i opstartsfasen. Derfor skal du generelt være forsigtig i starten ved at teste effekten af en lille dosis først. En lille dosis kan for eksempel være én dråbe.

Cannabisolie er helt sikkert kommet for at blive, og derfor kan der i årenes løb komme flere og bedre råd til dig, der gerne vil benytte olien. Husk, at du måske har en lavere tolerance i forhold til CDB-olie end andre. Start derfor i det små og byg tolerancen op. Der findes mere information omkring dette, som du kan finde med en enkelt søgning på Google. Gå altid langsomt frem og forhold dig kritisk til den information, du får.