Måske tænker du, at det lyder vanvittigt, at en olie kan afhjælpe bestemte sygdomme, men det er faktisk bevist, at cannabisolien har mange fordelagtige egenskaber, der kan hjælpe os mennesker både på ydersiden og indersiden. Denne artikel tager dig med ind i den medicinske verden, hvor du får svar på, hvilke sygdomme cannabisolien kan afhjælpe, og hvilke forskningsresultater der ligger bag de påstande.
ADHD og PTSD kan behandles med CBD
Der findes mange undersøgelser, som peger på, at cannabisolie har gavnlige effekter på vores generelle velvære. Her viser resultaterne, at olien hjælper på stress, angst, ubehag og generelle smerter. Der er dog også undersøgelser, der viser, at olien ved medicinsk brug kan hjælpe mod mere komplekse sygdomme og problemer som ADHD, PTSD og gigt.
I et amerikansk studie, der undersøgte 268 diskussionstråde på nettet, var målet at finde ud af, hvordan individer oplevede effekten af cannabisolie i behandling af ADHD. Denne undersøgelse viste, at 25% gav udtryk for, at de oplevede en bedring ved brug af CBD olie, som olien også kaldes.
Det kan være svært at forklare, hvorfor olien har en gavnlig effekt, når vi ved, at den ikke indeholder de velkendte komponenter, der giver en “høj” eller “ruset” følelse. Der er dog stadig forskning, der bakker argumenterne op, selvom forskningen i cannabisolien stadig er i sin spæde opstart. Det må dog konkluderes, at cannabisolien kan hjælpe på ADHD, men at der i høj grad også er tale om, at olien kan have individuelle resultater. De, der anvender olien til behandling af ADHD, oplever som regel, at koncentrationen øges, og at impulserne bliver mere kontrollerede. På den anden side, er der dog også negative sider af behandlingen, da den stadig kan skabe afhængighed.
Har du migræne? Dosis for cannabis-behandling
ADHD er ikke den eneste lidelse, som cannabisolien kan hjælpe mod. Forskere har undersøgt sammenhængen mellem behandling med cannabisolie og patienter med migræne. Studier tyder på, at migrænepatienterne oplever bedring med den rette dosis af cannabisolie. Det skal nævnes, at de studier, der har vist gavnlige resultater, er blevet afprøvet på patienter, som har haft migræne, siden de var små.
Et studie undersøgte, hvad den rette dosis cannabisolie for migrænepatienter skulle være. Resultatet var klart: 200 milligram hver dag i tre måneder viste gavnlig effekt. Som migrænepatient kan du dog også opleve akutte anfald af migræne, hvor smerterne er større og mere intense. I de tilfælde er det muligt at behandle med en større dosis. Efter tre måneder med denne behandling var resultatet tydeligt. Smerterne hos patienterne var faldet med knap 44%. De eneste negative sider ved denne behandlingsmetode var bivirkninger som døsighed og koncentrationsbesvær, men helt generelt var eksperimentet vellykket.
Ikke nok med at testpersonerne opnåede gode resultater, så gemte der sig også overraskelser blandt resultaterne. De kvindelige patienter oplevede bedring på mave- og muskelsmerter. For at opsummere, er det altså her tydeligt, at der er en gavnlig effekt ved brugen af cannabisolie. Den rette dosis for dig, der har kronisk migræne, ligger på omkring 200 milligram og hjælper også med at forebygge anfald.
Andre former for cannabis til behandling
Cannabis og akne
Cannabis findes i mange varianter og produkter, som alle forsøger at drage nytte af de gavnlige komponenter, der findes i cannabisplanten. Cannabis fås både som olier, cremer, sprays og plastre. Du kan bruge de forskellige former for cannabis til at pleje både dit indre og ydre. Der findes nemlig flere måder at pleje sit ydre på med cannabisolier og -cremer, da de indeholder fugtgivende næring, der får dit ydre til at stråle.
I et studie bad forskere, raske mænd om at påføre cannabiscreme med et ekstrakt på 3%. Studiet blev foretaget på raske mænd for med sikkerhed at finde ud af, om cremerne er sikre at påføre for mennesker med hudproblemer. Efter 12 uger begyndte resultaterne at komme. Og de viste, at mændene havde en formindskning af talg i huden. Det kan ikke umiddelbart ses med det blotte øje, men med bestemte apparater kan talgproduktionen måles.
Formålet med studiet var da at undersøge og afgøre, om mennesker med akne kan bruge cremerne og opleve resultater. Hvis du har akne, har du mere talg i huden end folk uden akne. Og hvis du gerne vil mindske udbrud af akne, kan du sørge for at holde huden ren og mindske niveauet af talg. Bruger du dertil en cannabiscreme, har du en god hjælper ved hånden, der kan være med til at forebygge akne og hudproblemer.
Hvis du lider af akne, kan du med fordel investere i produkter med cannabis-ekstrakter i. Det er muligt at selvmedicinere og opleve resultater. Brug cremen to gange dagligt. Efter lidt tid, vil du højst sandsynligt se klar bedring.
Cannabis og gigt
Det er bevist, at cannabis har en gavnlig effekt på gigtpatienter. Gigtramte oplever ofte muskelspasmer og generel smerte, der især kan være værst om morgenen. Forskere har foretaget undersøgelser af mennesker med gigt, der fik behandling, og en gruppe, der fik placebo. Formålet var at undersøge, om cannabisbaserede midler kunne hjælpe mod muskelstivhed. Svaret var ja.
I dag er det muligt at få receptpligtig cannabisbaseret medicin udskrevet af lægen, hvis du lider af stivhed i forbindelse med gigt. Grunden er, at de komponenter, som cannabis indeholder, kan hjælpe på muskelstivhed og smerter, både når du bevæger og hviler dig. Det er dog stadig svært at hjælpe gigtpatienter med morgenstivheden, da den ofte akkumuleres i løbet af natten, hvor du ikke har mulighed for at dosere til morgenen.
Gigt er altså endnu en sygdom, hvor cannabispræparater kan hjælpe. Cannabisegenskaber hjælper på at mindske smerter og stivhed, der er forbundet med den kroniske sygdom.
Kendte personligheder tager kampen op
Brugen af medicinsk cannabis er blevet populært både for internationale og danske personligheder, der går forrest i cannabiskampen og kæmper for, at flere kan benytte sig af cannabisprodukter. I udlandet er der flere kendte mennesker, som benytter sig af cannabisprodukter til at behandle sygdomme. Sir Patrick Stewart er blot én af dem, der har tyet til cannabisprodukterne. Skuespilleren benytter sig af medicinsk cannabis, fordi han lider af gigt. I flere år har han derfor benyttet sig af salver, sprays og andre spiselige former for cannabis.
I Danmark oplever vi også en større og større interesse for medicinsk cannabis, måske særligt fordi skuespiller Søs Egelind kom i søgelyset, da hun trådte frem og fortalte, at hun har brugt cannabis til at behandle sin kræftsygdom. I dag er hendes mission at gøre brugen af cannabis til medicinsk behandling mere populært og anerkendt, da hun selv oplevede positive resultater.
Flere stiller sig kritiske overfor disse skuespillere og berømte personligheder, der benytter sig af “alternative behandlingsmetoder” og hårdnakket påstår at opnå gavnlig effekt. Men faktum er, at der ligger research bag, som bakker denne behandlingstype op.