Hvordan bruger jeg min cannabisolie til madlavningen?

Har du lyst til at være kreativ og eksperimentere i dit eget køkken, kan du overveje at prøve dig frem med cannabisolie. Olien kan bruges i køkkenet, præcis som du bruger olivenolie, vindruekerneolie eller solsikkeolie. Læs videre og bliv inspireret til, hvordan den sunde olie kan blive en del af din madlavning. Du får tips til, hvordan du kan bruge den i forskellige opskrifter, og hvad du skal være opmærksom på, når du laver mad med olien.

Pas på temperaturen

Der er nogle ting, du skal være opmærksom på, når du tilbereder mad med cannabisolie eller hampefrøolie, som den også kaldes. Olien har en lav tilberedningstemperatur, og det vil sige, at olien skal tilberedes ved lave temperaturer. Det er derfor ikke en velegnet olie til stegning, wok mad eller lignende.

 

Tilbered ikke retter med cannabisolie ved mere end 70-80 grader, da du ved tilberedning ved højere temperaturer vil fremme den bitterhed, der er i olien. Hold dig derfor under disse temperaturer for at få det bedste resultat. På baggrund af dette siger det måske sig selv, at olien er bedst til kolde retter og tilbehør, for eksempel kolde supper eller dip og dressinger.

Vær opmærksom på fedtprocent

Vær også opmærksom på, at olien tilberedes bedst, hvis den blandes med andre madvarer, der har en høj fedtprocent, som olien kan binde sig til. Eksempler på disse fedtholdige produkter kan være svinefedt, smør, shortening eller klaret smør. Du kan alternativt prøve dig frem med lækre alkoholtyper, der desuden kan tilføre lidt smag. Test eksempelvis vodka, rom eller cognac.

Prøv en lækker mexicansk guacamole med hamp

Avocado er en ingrediens fyldt med gode fedttyper, der kan bruges til at binde cannabisolien. Det, du skal bruge til at lave denne lækre guacamole, er:

 

  • 3 avocadoer
  • Limesaft (1 lime)
  • 2 modne blommetomater
  • Salt
  • 1 dl. hakket løg
  • Lidt knust hvidløg
  • 3 spsk. hakket koriander
  • Lidt cayennepeber
  • 1 tsk. cannabisolie

 

Du tilbereder guacamolen ved at mose alle avocadoerne, hakke tomaterne fint og blande det sammen med limesaften. Tilsæt derefter lidt salt, det hakkede løg, krydderier og den smagfulde koriander. Det hele bliver en blanding af lækre, velduftende ingredienser. Tilsæt til sidst en teske cannabisolie, der giver guacamolen det sidste skud sundhed.

 

Du kan spise guacamolen i din fredagstortilla eller som dip til dine salte chips. For at gøre guacamolen mere hverdagsagtig, kan du tage den med på arbejde og spise den på et stykke rugbrød med agurk på.

En alsidig cannabisdressing

Lyder det lidt for vildt for din smag? Tag det helt roligt – en cannabisdressing er blot en helt almindelig salatdressing tilsat 0,5 dl. cannabisolie. Du skal bruge:

 

  • 0,5 dl. cannabisolie
  • 2 spsk. æblecidereddike eller lignende
  • 0,5 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. Dijonsennep eller mere
  • 2 spsk. honning
  • Lidt salt

 

Det hele mikses godt sammen til det har en ensartet konsistens. Dressingen er en lækker sennepsdressing, du kan bruge på et godt stykke kød, over en lækker sommersalat eller i en råkost.

Allround garniture med et twist

Har du lyst til at forberede lækker garniture til dine gæster? Garniture kan sætte prikken over i’et til ethvert godt stykke kød eller som et sundt alternativ til kartofler eller pasta. Som nævnt tidligere skal hampefrøolie tilsættes maden, efter de høje temperaturer har aftaget, og det kan du gøre ved at hælde lidt olie over din garniture.

Hampefrø-garniture til lidt af hvert

En god og enkel opskrift på lækker garniture til et godt stykke mørbrad tager ikke lang tid at lave, men kan pifte din ret gevaldigt op.

 

Du skal bruge:

 

  • Friske asparges efter behov
  • Broccoli efter behov
  • Græskarfrø
  • Valnødder
  • Citronsaft
  • Soyasauce
  • Paprika
  • Hampefrøolie
  • Salt og peber

 

Start med at dampe dine asparges og broccoli, til de får en let kogt konsistens og gerne er en smule al-dente, så der stadig er et let bid i grøntsagerne. Herefter rister du alle nødderne på en tør pande, så de får en gylden overflade, og køkkenet dufter dejligt. Hak eventuelt valnødderne og fordel dem lidt i garnituren i stedet for at servere dem som store stykker valnød.

 

Tag det hele af blusset, bland grøntsager med nøddeblandingen og hæld et par stænk soyasauce over retten. Tilsæt også en smule citronsaft og et par stænk hampefrøolie, så det hele hænger lidt sammen. Drys krydderierne over garnituren, og du har nu et lækkert tilbehør til alverdens retter – vinter og sommer.

Cannabisolie er perfekt til veganske opskrifter

I sommertiden er det dejligt og forfriskende at køle sig ned med en iskold smoothie, der ikke giver dårlig samvittighed. En smoothie behøver nemlig ikke at være usund for at smage godt. Og hvis du gerne vil spice den lidt op, kan du prøve at tilsætte lidt hampefrøolie eller hampefrøprotein, hvis du gerne vil styrke dig på smoothien efter træning. Hampefrøolie er velegnet til kolde retter, fordi de ikke strider imod oliens rygepunkt og dermed ikke gør olien bitter.

Vegansk, velsmagende banansmoothie

For at lave en lækker hampesmoothie skal du bruge:

 

  • 1 dl. mælk (for veganere kan her bruges mandelmælk)
  • 1 mellem banan, gerne frossen
  • 2 spsk. hampefrøolie, hampefrøprotein eller begge
  • ¼ tsk. kanel
  • 1 tsk. honning, stevia eller sirup

 

Det hele blendes til en lækker, cremet konsistens og hældes op i et fint glas. Her kan du drysse lidt frosne bær på toppen eller lidt matchapulver for at pynte. Drys også gerne med lidt revet kokos for at tilføre lidt sommervibes.